Mexická kuchyně 1
Mexická, nebo-li takzvaná barevná kuchyně je v tomto případě na místě. V Mexiku se dá vařit skoro ze všeho. Mají moře, hory a pastviny, takže poměrně pestrý výběr surovin od ryb, krevet, kukuřice, kvalitního hovězího masa, až po kaktusy a v nemalé řadě i koření. Mexiko je známé svou ostrou kuchyní a kukuřičnými plackami, tortilami a nachosem. Papričky jalapeňos se tu pojídají jako u nás nakládané okurky a chipotl se tady dává snad do všeho.
My si ukážeme základní mexickou kuchyni s jejími nejvyhledávanějšími recepty a myslím, že i nejchutnějšími jako jsou quesadellas s kuřecím masem, tvarohovo-sýrové taco s avokádem a další specialitky…
  • Datum: 2017
  • Začátek v 18.00
  • Čas trváni cca 4h
  • Lektor:
    Martin Lev
  • Cena 2200,-

Co se bude připravovat:
- guacamola s kukuřičným nachosem
- quesadellas s kuřecím trhaným masem, chilli papričkou, sýrem a kaktusem
- taco s pikantním ostrým masem, sekaným listovým salátem, rajčaty a koriandrem
- hovězí fahitas se zeleninou, tekutým kouřem a cholulou
- banánovo-mangový dezert s čokoládou

Co se naučíte
- naučíte se jak si doma připravit gucamolu (i nepálivou)
- řekneme si jaké jsou druhy a výroba salsy
- jak se balí tortily a jak se dají používat v Mexické kuchyni
- co je taco a quesadella a co zase chimichanga a taquitos
- jak používat ovoce na přípravu dezertů

Cena zahrnuje
- v ceně jsou nealkoholické nápoje a víno
- receptury
- suroviny
- zapůjčení zástěry a veškerého inventáře studia

 

Názor na kurz

comments

Powered by Facebook Comments

                       

Naši partneři:

Kurzy vaření © 2017