Mexická kuchyně má velice mnoho věcí spojených se španělskou kuchyní a pokračuje až do indiánské kultury, kde se zachovalo plno populárních receptů. V Mexiku se dá vařit téměř ze všeho. Mají tady moře, hory a pastviny takže poměrně pestrý výběr surovin od ryb, krevet, kukuřice, kvalitního hovězího masa, až po opuncie a kaktusy a v nemalé řadě i koření. Mexiko je známé svou ostrou kuchyní, kukuřičnými plackami, tortilami a nachosem. Papričky jalapeňos se tu pojídají jako u nás nakládané okurky a chipotl se tady dává snad do všeho.
- Datum:19.3.2019
- Začátek v 18.00h (pracovní den)
- Čas trváni cca 3,5h
- Lektor:
Martin Lev - Cena 2300,-
Co se bude připravovat:
- sopa s kukuřicí, kuřecím masem a krevetami, fahitas kořením, rajčaty, chilli papričkami a křupavým salátem
- buritos s hovězím trhaným masem, pinto fazolemi, rukolou, salsou a zakysanou smetanou
- flautas s masem v taco tortile s avokádem, slaným sýrem a salsou mexico
Co se naučíte
- základy mexické kuchyně
- mexická polévka má mnoho podob a my si ukážeme tu základní
- co je typické pro tex-mex
Cena zahrnuje
- v ceně jsou nealkoholické nápoje
- receptury
- suroviny
- zapůjčení zástěry a veškerého inventáře studia
Názor na kurz
Powered by Facebook Comments