Mexická kuchyně 2
Mexická kuchyně má velice mnoho věcí spojených se španělskou kuchyní a pokračuje až do indiánské kultury, kde se zachovalo plno populárních receptů. V Mexiku se dá vařit téměř ze všeho. Mají tady moře, hory a pastviny takže poměrně pestrý výběr surovin od ryb, krevet, kukuřice, kvalitního hovězího masa, až po opuncie a kaktusy a v nemalé řadě i koření. Mexiko je známé svou ostrou kuchyní, kukuřičnými plackami, tortilami a nachosem. Papričky jalapeňos se tu pojídají jako u nás nakládané okurky a chipotl se tady dává snad do všeho. My si dnes ukážeme další v pořadí už druhou trochu náročnější kuchyň Mexika. Uděláme spolu pravou mexickou polévku s fazolemi,dýní a rajčaty, ale hlavní naší náplní bude to pravé mexické – neobyčejné chilli con carne s lehkou zdánlivou chutí čokolády a hovězího masa.
  • Datum: 18.10.2017
  • Začátek v 18.00h (pracovní den) a v 11:00 (víkend)
  • Čas trváni cca 3,5h
  • Lektor:
    Martin Lev
  • Cena 2000,-

Co se bude připravovat:
- Sopa s kukuřicí, dýňovými kousky, taco kořením, rajčaty a chilli papričkami
- hovězí Fahitas se zeleninou, tekutým kouřem a cholulou
- motaná Quesadella s masem, čedarem, pečenou paprikou, avokádem a salsou mexico
- Pečený čerstvý ananas s palmovým cukrem, ořechy a hnědým cukrem

Co se naučíte
- základy mexické kuchyně
- mexická polévka má mnoho podob a my si ukážeme tu základní
- co je typické pro tex-mex
- práce s avokádem a sýrem v jedné moučné tortile

Cena zahrnuje
- v ceně jsou nealkoholické nápoje a víno
- receptury
- suroviny
- zapůjčení zástěry a veškerého inventáře studia

 

Názor na kurz

comments

Powered by Facebook Comments

                       

Naši partneři:

Kurzy vaření © 2017