Mexické Olééé
Mexická kuchyně má velice mnoho věcí spojených se španělskou kuchyní a pokračuje až do indiánské kultury, kde se zachovalo plno populárních receptů. V Mexiku se dá vařit téměř ze všeho. Mají tady moře, hory a pastviny takže poměrně pestrý výběr surovin od ryb, krevet, kukuřice, kvalitního hovězího masa, až po opuncie a kaktusy a v nemalé řadě i koření. Mexiko je známé svou ostrou kuchyní, kukuřičnými plackami, tortilami a nachosem. Papričky jalapeňos se tu pojídají jako u nás nakládané okurky a chipotl se tady dává snad do všeho.
  • Datum:2018
  • Začátek v 18.00h (pracovní den)
  • Čas trváni cca 3,5h
  • Lektor:
    Martin Lev
  • Cena 2200,-

Co se bude připravovat:

- sopa s kukuřicí, kuřecím masem a krevetami, fahitas kořením, rajčaty, chilli papričkami a křupavým salátem
- buritos s hovězím trhaným masem, pinto fazolemi, rukolou, salsou a zakysanou smetanou
- flautas s masem v taco tortile s avokádem, slaným sýrem a salsou mexico

Co se naučíte
- základy mexické kuchyně
- mexická polévka má mnoho podob a my si ukážeme tu základní
- co je typické pro tex-mex

Cena zahrnuje
- v ceně jsou nealkoholické nápoje
- receptury
- suroviny
- zapůjčení zástěry a veškerého inventáře studia

 

Názor na kurz

comments

Powered by Facebook Comments

                       

Naši partneři:

Kurzy vaření © 2018