Mexická kuchyně 2
Mexická kuchyně má velice mnoho věcí spojených se španělskou kuchyní a pokračuje až do indiánské kultury, kde se zachovalo plno populárních receptů. V Mexiku se dá vařit téměř ze všeho. Mají tady moře, hory a pastviny takže poměrně pestrý výběr surovin od ryb, krevet, kukuřice, kvalitního hovězího masa, až po opuncie a kaktusy a v nemalé řadě i koření. Mexiko je známé svou ostrou kuchyní, kukuřičnými plackami, tortilami a nachosem. Papričky jalapeňos se tu pojídají jako u nás nakládané okurky a chipotl se tady dává snad do všeho. My si dnes ukážeme další v pořadí už druhou trochu náročnější kuchyň Mexika. Uděláme spolu pravou mexickou polévku s fazolemi a kuřecím masem, ale hlavní naší náplní bude to pravé mexické – neobyčejné chilli con carne s lehkou zdánlivou chutí čokolády a hovězího masa.
  • Datum:28.2.2017
  • Začátek v 18.00h (pracovní den) a v 11:00 (víkend)
  • Čas trváni cca 4h
  • Lektor:
    Martin Lev
  • Cena 1900,-

Co se bude připravovat:
- Nachos polévka s masem, chipotlem, zeleninou a čerstvým křupavým salátem
- Chilli con Carne s pinto fazolemi, hovězím masem a jalapeňoskami
- Mexický Carnitas s kaskusem, pomerančem, červenou cibulí a koriandrem
- Banánová chimichanga s palmovým rozvarem

Co se naučíte
- základy mexické kuchyně
- mexická polévka má mnoho podob a my si ukážeme tu základní
- chilli con carne je tak zásadní jako je u nás svíčková. Tolik verzí carne je v Mexicu
- jak se balí wrap a co je typické pro tex-mex
- práce s avokádem a sýrem v jedné moučné tortile

Cena zahrnuje
- v ceně jsou nealkoholické nápoje a víno
- receptury
- suroviny
- zapůjčení zástěry a veškerého inventáře studia

 

Názor na kurz

comments

Powered by Facebook Comments

                       

Naši partneři:

Kurzy vaření © 2017