Pár slov o nás

Martin Lev – majitel studia a lektor
 
 Vyučil jsem se pro Interhotely Praha a nějaký čas jsem setrval v hotelu Jalta a nabral potřebné zkušenosti pro svojí cestu kuchařským světem. 1993 jsem pracoval jako šéfkuchař pro Mercedes Benz H.I.B s.r.o., kde se vařila mezinárodní a francouzská kuchyně. 1995 jsem se realizoval jako šéfkuchař v krásném hotelu kousek od Karlova mostu v hotelu Pod věží, kde se vařila mezinárodní a židovská kuchyně. Další zkušenosti jsem nabíral v hotelu U tří pštrosů, na Německé ambasádě a ve francouzské restauraci Dobromila a lá francaise, kde se připravovala kuchyně zvěřinová a z dob 19.stolení podle D.M.Rettigové. Dále jsem působil jako šéfkuchař v irském Pack Pub a poté jsem pracoval 9 let jako executive chef pro restaurace Jáma a Jáma steakhouse. Nyní pracuji pro společnost Intercetering s.r.o.
Jsem absolvent kuchařské akademie a člen AKC kuchařů a cukrářů ČR.
Publikoval jsem články do odborných časopisů a novin a zúčastnil jsem se několika kuchařských soutěží.

 

Jakub Lev – lektor
 
Už jako malého kluka mně to táhlo do kuchyně k tátovi, kde jsem rád pomáhal. V roce 2012 jsem se vyučil kuchařem na střední škole hotelnictví a gastronomie hotelu International s.r.o. Svou doposavadní praxi jsem absolvoval v hotelu Crown plaza Prague, restauraci Červená tabulka, zde se výhradně vařila italská a francouzská kuchyně, dále jsem byl ve Fast good Prosek a v restauraci Klášterní šenk, kde se připravuje staročeská kuchyně. Od začátku roku 2011 jsem členem juniorského národního kuchařského týmu. Zúčastnil jsem se několika českých i mezinárodních kuchařských soutěží.
- 2010 Gastro Vavřinec carving-vyřezávání do melounu (stříbrná medaile)
- 2010 kuchařská soutěž Vlašim (zlatá medaile)
- 2011 Gastro Hradec studené kuchyně (bronzová medaile)
- 2011 Gasro Vavřinec (4. místo)
- 2011 Český kapr (zlatá medaile, celkově 2. místo)
- 2012 Intergastra Stuttgart studené kuchyně (zlatá medaile, absolutní vítěz)
- 2012 člen olympijského kuchařského národního týmu
- 2012 Olympiáda Erfurt (stříbrná a bronzová medaile)
- 2012 Gastro Hradec studená kuchyně (zlatá medaile)
- 2013 člen národního juniorského týmu na soutěži v Soulu(Korea)

 

František Lev – lektor
Jsem nejstarší žijící Lev v naší kuchařské rodině Lvů.
Vyučil jsem se v roce 1965 jako kuchař pro RaJ, a tím začala má kuchařská kariéra.
Působil jsem jako šéfkuchař na Ministerstvu zemědělství a výživy, následně jako šéfkuchař v Junior hotelu CKM. Mám specializaci na zvěřinu a klasickou českou kuchyni. Po roce 1989 jsem vycestoval na několik let do Anglie, kde jsem se zdokonalil v přípravě mořských ryb,mušlí a světových specialit.
Nyní pracuji jako kuchař v Poslanecké sněmovně ČR. Jsem členem asociace kuchařů a cukrářů ČR. Absolvoval jsem několik kuchařských soutěží a publikoval jsem do odborných časopisů.
Rád předám své zkušenosti Vám klientům studia Šelma v kuchyni.

 

Kateřina Nováková – lektor
Vyučila jsem se pro Interhotely Praha, poté jsem mnoho let pracovala v hotelu Jalta na studené kuchyni, kde jsem připravovala fingerfoody, tapasy, ryby a začala jsem se seznamovat s přípravou sushi a asijskou kuchyní, která je velice zajímavá, barevná a plná chutí. Poté jsem odcestovala na stáž na Tchaiwan, kde jsem působila ve čtyřhvězdičkovém hotelu a nasbírala zde zkušenosti asijské kuchyně.
Nyní pracuji v hotelu Yasmin a ráda Vám předám své zkušenosti a znalosti na přípravu sushi a asijské kuchyně.

Názor na kurz

comments

Powered by Facebook Comments